Čokoládové řezy II

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V kastrůlku smícháme kondenzované mléko, cukr a sůl a za stálého míchání přivedeme k varu a krátce povaříme, až se všechny přísady rozpustí a spojí. Pak směs odstavíme z ohně, přidáme do ní hořkou čokoládu nakrájenou na malé kousky a vše důkladně rozmícháme. Na závěr do směsi vmícháme půlky lískových oříšků.

Připravenou hmotu nalijeme do formy vyložené alobalem, povrch uhladíme a necháme ji ztuhnout v chladničce.

Ztuhlou hmotu nakrájíme ostrým nožem na malé kostičky nebo hranolky, které ještě můžeme ozdobit tenkými linkami bílé čokoládové polevy.

Poznámka k receptu

Místo nakrájení můžete ze ztuhlé hmoty vykrojit kovovou formičkou malá kolečka.

Potáhněte jednotlivé kousky celé čokoládovou polevou a každý ozdobte oříškem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...