Pudingoš
Seznam surovin
cesto:
- mouka pšeničná hladká 900 gramů (špecial)
 - cukr moučkový 100 gramů
 - droždí 2 kostky
 - mléko 400 mililitrů
 - olej 5 lžic
 - cukr vanilkový 1 balíček
 - kypřící prášek do pečiva 1 balíček
 - vejce 2 kusy
 - sůl
 
plnka:
- mléko 500 mililitrů
 - pudink 2 balíčky (čokoládový)
 - kakao 4 lžíce
 - cukr krystal 250 gramů
 - tuk ztužený (100%) 250 gramů (Palmarín)
 
Postup přípravy
Z mlieka, cukru a pudingových práškov uvaríme hustý puding. Do mierne vychladnutého pudingu primiešame tuk Palmarín a kakao, dobre vymiešame a necháme vychladnúť.
Droždí, lžičku cukru a mouky rozmícháme v části vlažného mléka a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Pak ho pridáme do múky a pridáme ostatné zbylé ingrediencie. Vypracujeme cesto, ručne ho "hnietime" aspoň 10 minút.
Potom rozdelíme na 6 bochníkov a vyvaľkáme na menší plát. Na každá plát rozotrieme čokoládový krém, na jeden plát vyjdú 2 - 3 veľké polievkové lyžice. Zvinieme tak, že zľahka prehadzujeme po kúsku, nerobíme klasické gúľanie. 2 záviny spletieme. Preložíme na vymastený plech, potrieme olejom a necháme pol hodinu kysnúť. Upečieme.
							
						
					
									
									
									




Načítám komentáře...