Jogurtový hřbet s jahodami

Seznam surovin

Na ozdobení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Žloutky vyšleháme s moučkovým a vanilinovým cukrem do pěny. Přidáme jogurt, mouku smíchanou s práškem do pečiva a jedlou sodou a vše promícháme. Na závěr zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Připravené těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy na srnčí hřbet, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 35 minut.

Upečený hřbet vyklopíme opatrně z formy a necháme vychladnout. Mezitím očistíme jahody, třetinu oddělíme (hezčí jahody) a zbylé dvě třetiny rozmixujeme. Dortové želé připravíme podle návodu na obalu a smícháme ho z rozmixovanými jahodami.

Vychladlý hřbet přelijeme želé s jahodami, necháme ztuhnout a na závěr hřbet ozdobíme šlehačkou a zbylými nakrájenými jahodami.

Poznámka k receptu

Pokud spěcháte nebo se vám nechce připravovat dortové želé, ozdobte srnčí hřbet jahodovým přelivem, který se prodává hotový pod označením „Topping“.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...