Koule Banh Ran

Seznam surovin

Koule:

Náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Fazole na hodinu namočte a pak uvařte v osolené vodě doměkka. Ještě teplé je vložte do mixéru, přidejte cukr, kokos, olej a rozmixujte na hladkou pastu. Nechte vychladnout.

2. Smíchejte obě mouky, cukr a sůl a udělejte doprostřed důlek. Do něj dejte bramborovou kaši, teplou vodu a hůlkami nebo vidličkou je začněte míchat (jako když děláte těsto na nudle). Jakmile se trochu spojí, hněťte je rukama a vypracujte hladké, nelepivé těsto. Vytvarujte do bochánku a nechte 30 minut odležet při pokojové teplotě.

3. Z fazolové pasty tvarujte kuličky o velikosti golfového míčku, obalte je těstem a pořádně uhlaďte a utěsněte, aby se do náplně později nedostal olej. Koule obalte v sezamu a osmažte ve vysoké vrstvě oleje (jako když smažíte koblihy). Koule odkládejte na papírový ubrousek, aby odsál přebytečný tuk, nechte vychladnout a podávejte.

Poznámka k receptu

  • Tuhle sladkost si můžete koupit na ulicích Vietnamu především v jeho severní části, patří k typickým streetfoodovým delikatesám. Má jednu zásadní nevýhodu: je silně návyková.
  • Počítejte s 60 minutami na namočení fazolí a 30 minutami na odležení těsta.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...