Francouzské citronové palačinky
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 150 gramů
 - mléko 310 mililitrů (plnotučné)
 - vejce 2 kusy
 - máslo 20 gramů (rozpuštěné)
 - sůl 1 špetka
 - olej (rostlinný na opékání)
 - citron 2 kusy
 - cukr moučkový (k podávání)
 
Postup přípravy
1. Mouku prosejte do mísy, přidejte sůl a promíchejte. V menší misce rozmíchejte vejce v mléce, přidejte máslo a nalijte k mouce. Vymíchejte hladké těsto, mísu překryjte potravinářskou fólií a těsto nechte v lednici odpočinout.
2. Na pánev nalijte lžíci oleje, nechte rozehřát a kuchyňskou utěrkou setřete. Přilijte naběračku těsta a usmažte palačinku, otočte ji a dosmažte z druhé strany. Palačinky skládejte na sebe na talíř, překryjte alobalem a udržujte v teple. Podávejte polité citronovou šťávou a posypané cukrem moučka. Ozdobit můžete filety citronu a citronovou kůrou.
Poznámka k receptu
- Kombinace tenkých palačinek s cukrem a citronem je návyková, takže doporučujeme připravit rovnou dvojitou dávku těsta. Snadná snídaně, svačina či dezert po večeři... Důvod se vždycky najde.
 - Nutné počítat s odpočinutím těsta 30 minut.
 
							
						
					




Načítám komentáře...