SMAŽENÉ AKÁTOVÉ KVĚTY

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Akát sbírejte v čistém prostředí a vybí- rejte jen částečně nakvetlá květenství – taková, která mají na koncích poupata. Květy dobře prohlédněte, aby v nich nebyl hmyz. Ty odkvetlé odstraňte. Květenství vůbec neomývejte, ať z něj neunikne vůně.

2. Z mouky, vejce, cukru a mléka umí- chejte hladké těstíčko a nechte 10 minut odpočinout. V hrnci rozpalte vyšší vrstvu oleje a květenství postupně obalujte v těstíčku a zprudka smažte – stačí jen minuta nebo dvě, aby těstíčko zezlátlo. Odložte na papírový ubrousek a nechte okapat přebytečný tuk. Posypte skořicí nebo moučkovým cukrem a ihned podávejte. Květy můžete doplnit kyselou červenou marmeládou (rybízovou, malinovou nebo višňovou) nebo brusinkovým kompotem.

Poznámka k receptu

Akátové květy v těstíčku jsou lehounké a tak akorát sladké. Vyrazte na procházku a porozhlédněte se po nich. Jejich sezona je krátká, takže tohle sladké a smažené jídlo si můžete dopřát bez výčitek

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...