Žemlovka s kompotem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Formu nebo misky vyložíme pečicím papírem, lehce vytřeme máslem a vysypeme moukou. Třešně vyklopíme do síta umístěného nad mísou a necháme odkapat. Čokoládu nakrájíme na kousky a rohlíky na plátky. V míse smícháme mléko s cukrem a vejci.

Plátky rohlíků máčíme v mléce s vejci a skládáme je na dno formy tak, že je celé zakryjí. Přidáme tři čtvrtiny třešní a čokoládu a vše zakryjeme druhou vrstvou plátků rohlíků a zbylými třešněmi. Žemlovku zalijeme zbylým mlékem s vejci a pečeme v troubě při 165 °C 35 minut.

Mezitím v kastrůlku svaříme nálev z kompotu s likérem a medem, dokud částečně nezhoustne. Žemlovku po upečení vyklopíme, naporcujeme, doplníme omáčkou a podle chuti posypeme moučkovým cukrem.

Poznámka k receptu

Žemlovku můžete připravit i z malinového, broskvového nebo rybízového kompotu.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...