Kaše z ovesných vloček s krupicí

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Ovesné vločky namočíme na cca 15 minut do mléka, aby se rychleji uvařily. Do menšího hrnce nalijeme mléko, přidáme špetku soli, přidáme vločky, krupici a vaříme za stálého míchání nejlépe vařečkou, která má spodní stranu rovnou, asi 5 minut. Pokud je hmota velmi řídká, přidáme ještě trochu krupice.

Po uvaření vločkovou kaši ihned podáváme. Na talíři sladíme medem, doplníme máslem a sypeme skořicí, kakaem nebo nastrouhanou čokoládou, syrovým sezonním ovocem, zavařeninou apod.

Poznámka k receptu

Ovesné vločky: * zmírňují pocit hladu (chrání před obezitou) * jsou vhodné pro diabetiky (udržují stálou hladinu cukru v krvi) * chrání organizmus před očními chorobami * obsahují antioxidant avenantramid, který chrání organizmus před volnými radikály, tedy i vznikem rakoviny a srdcově-cévními nemocemi Přidaná dětská krupice ovesné vločky zjemní.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...