Rýžová kaše s jahodami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Rýži propláchneme v sítu pod proudem studené tekoucí vody, nasypeme ji do hrnce a zalijeme mlékem. Vanilkový lusk podélně rozřízneme, vyškrábeme z něj tupou stranou nože dřeň, přidáme ji do hrnce s rýží a vaříme na mírném ohni pod pokličkou 20 - 25 minut doměkka.

Jahody omyjeme, otrháme z nich stopky a necháme odkapat. Poté je překrájíme na kousky.

Uvařenou rýžovou kaši dochutíme moučkovým cukrem, rozdělíme ji na porce a každou obložíme a posypeme nakrájenými jahodami.

Poznámka k receptu

Místo jahod vyzkoušejte i jiné letní ovoce, třeba meruňky, broskve, angrešt, rybíz, maliny nebo borůvky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...