Tvarohovo-borůvkové knedlíky v hrníčku

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. vejce rozklepněte, oddělte žloutky a dejte je do mísy. do mísy přidejte mouku, mléko, máslo, špetku soli a vypracujte hladké těsto. Z bílků ušlehejte sníh, který vmíchejte na závěr.

2. Hrnky o objemu 250ml vymažte sádlem a vysypte hrubou moukou. do každého vložte vrstvu těsta a pak borůvky, dokud je nezaplníte do ¾. poslední vrstvu obsahu musí tvořit těsto.

3. do hrnce vložte pařák, čím širší hrnec, tím lepší. na pařák vyskládejte naplněné hrnky a nádobu zalijte vodou do poloviny výšky hrnků. přikryjte pokličkou a vařte alespoň 30 minut od bodu varu.

4. Hotové knedlíky vyklepněte z hrnků a při servírování nakrájejte na plátky. polijte zakysanou smetanou a posypte cukrem.

Poznámka k receptu

Během vaření v hrnečcích se všechny chutě ingrediencí krásně spojí. rovnoměrně se v nich promíchá těsto s borůvkami, navíc příprava je opravdu rychlá.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...