Servítkový knedlík podle Petra Novotného

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Ve vlažném mléku rozmícháme droždí, práškový cukr a dáme vykynout. V ohřáté mouce rozmícháme sůl, moučkový cukr, přilijeme žloutky, dáme vykynout na teplé místo.

Potom těsto na pomoučeném vále vyválíme na velký ovál. Potřeme povidly a zavineme v jakýsi obří knedlík, podobný chlebovému bochníku.

Zavineme do čisté utěrky a vaříme v páře ve velkém přikrytém hrnci nad vroucí vodou. Vaříme zhruba 10 - 15 minut. Knedlíky jsou hotové, jestliže se na párátko, které píchneme do knedlíku,
nelepí těsto.

Knedlík krájíme nití na kolečka, posypeme mákem, cukrem a rozpuštěným vepřovým sádlem (nebo máslem).

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...