kynuté meruňkové knedlíky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. udělejte kvásek: mléko vlijte do hrnce a zlehka ohřejte, přidejte cukr, rozdrobte droždí a posypte trochou hladké mouky.

2. mouku, sůl a vejce smíchejte s kváskem a vypracujte hladké těsto, které se nebude lepit na stěny mísy. Zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě vykynout.

3. Z hotového těsta vyválejte placku asi 0,5cm tenkou a nakrájejte ji na čtverečky podle velikosti meruněk. do každého čtverce zabalte meruňku. nejdřív k sobě slepte konce a poté vyválejte dlaněmi.

4. Knedlíky vařte ve vroucí vodě pod pokličkou asi 5 minut. pak odklopte pokličku, knedlíky promíchejte a vařte další 3 minuty odkryté.po vyndání je propíchejte vidličkou, aby z nich vyšla pára.

5. smetanu ušlehejte, aby byla lehce tekutá. nalijte ji na porci knedlíků a posypte cukrem a nasekanými ořechy.

Poznámka k receptu

Klasika, která patří k létu, co svět světem stojí. tentokrát ovšem získají meruňky ve spojení se smetanou a s ořechy moderní šmrnc. nebojte se experimentovat, úspěch je stoprocentně zaručen.

KYNUTÍ 2 hodiny

Hodnocení: 1,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 1

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...