Jahodové knedlíky z odpalovaného těsta

Seznam surovin

Na posypání a přelití:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V kastrolu přivedeme k varu mléko, přidáme tuk a necháme ho rozpustit. Za stálého míchání přisypáváme mouku a stále mícháme na mírném ohni, až se utvoří hrouda, která se nelepí na vařečku ani stěny. Kastrol odstavíme z ohně a hmotu necháme prochladnout. Pak do ještě vlažné hmoty vmícháme vejce a špetku soli a vypracujeme hladké tuhé těsto.

Těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát, který rozdělíme na čtverce o velikosti asi 5 x 5 cm. Do středu každého položíme omytou a odkapanou jahodu, těsto dobře uzavřeme a zakulatíme. Takto připravené knedlíky vložíme do vroucí mírně osolené vody a zvolna vaříme asi 8 minut (asi po dvou minutách knedlíky lehce promícháme, aby se odlepily ode dna).

Uvařené knedlíky vyjmeme děrovanou naběračkou, necháme je odkapat a rozdělíme na talíře. Každou porci posypeme nastrouhaným tvarohem a moučkovým cukrem, přelijeme rozpuštěným máslem a ihned podáváme.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...