Jablečné lívanečky s ovesnými vločkami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Rozdrobené droždí, cukr a ovesné vločky rozmícháme v mléce a necháme několik minut stát. Mezitím omytá a jádřinců zbavená jablka nastrouháme i se slupkou na hrubém struhadle. Vmícháme je spolu s moukou smíchanou se sodou a solí do mléčné směsi, přimícháme vejce a vzniklé řídké těsto necháme 20 minut odpočinout.

Připravené těsto lijeme do vymazaného lívanečníku nebo na pánev vytřenou olejem a malé lívanečky usmažíme z obou stran dozlatova. Před obrácením každý lívaneček posypeme slunečnicovými semínky.

Usmažené lívanečky necháme odkapat na papírové utěrce a ještě horké je obalíme v moučkovém cukru smíchaném se skořicí

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...