Broskvový nákyp se skořicí

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Rýži přebereme, nasypeme do vroucího mléka se špetkou soli, promícháme a vaříme, dokud rýže nezměkne a nevznikne hustá kaše, kterou necháme vychladnout.

V míse utřeme změklé máslo se žloutky, cukrem, strouhanou citronovou kůrou a mletou skořicí. Přidáme vychladlou rýžovou kaši a dobře promícháme. Na závěr do této směsi zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z vaječných bílků.

Ohnivzdornou mísu vymažeme máslem a dno poklademe vrstvou rýžové směsi. Poklademe ji vypeckovanými a nakrájenými broskvemi a zakryjeme je zbylou rýžovou směsí. Pokud nám ještě zbyly nakrájené broskve, zapícháme je do horní rýžové vrstvy. Vše vložíme do trouby vyhřáté na 160 – 170 °C a zapečeme asi 30 minut dozlatova.

Hotový nákyp přelijeme rozehřátým máslem, podle chuti ozdobíme šlehačkou a podáváme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...