Banánové lívance s dýňovou marmeládou

Seznam surovin

  • olej (na smažení)

Na těsto:

Na marmeládu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mléko promícháme s rozdrobeným droždím, lžící mouky a lžící cukru a připravený kvásek necháme na teplém místě vzejít. V míse smícháme zbylou mouku, přidáme zbylý cukr, citronovou kůru a špetku soli. Směs zalijeme kváskem, přidáme vejce a vypracujeme hladké těsto. Zakryjeme je utěrkou a necháme v teple 30 minut kynout.

Vykynuté těsto lijeme naběračkou do olejem vytřených otvorů lívanečníku a pečeme asi 2 minuty z jedné strany. Než lívance otočíme, zatlačíme do každého lívance 4 plátky banánu, otočíme, popřípadě podlijeme trochou oleje, a pečeme i z druhé strany.

V kastrůlku svaříme 2 dl vody s cukrem, šťávou z pomeranče a špetkou soli. Přidáme na kostky nakrájenou dýni a šťávu z vymačkaného nastrouhaného zázvoru a zvolna vaříme, dokud se dýně nerozvaří a směs nezhoustne. Hotové lívance potřeme marmeládou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...