RÝŽE À LA MALTA (RIS À LA MALTA)

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Rýži krátce propláchněte, přilijte mléko a přiveďte k varu. Snižte teplotu na minimum a za stálého míchaní vařte asi 15 minut, dokud nezískáte vláčnou kaši. Vmíchejte do ní cukr, skořici a mandli a nechte zcela vychladnout.

2. Smetanu vyšlehejte dotuha a vmíchejte do zchladlé kaše. Rozdělte ji do pohárů a vychlaďte v lednici. Podávejte s ovocným kompotem

Poznámka k receptu

Tenhle dezert připravuje mnoho rodin na Vánoce. S ostrovním státem nemá nic společného, jedná se o zkomoleninu francouzského riz à l’amande, tedy rýže s mandlemi. Kdo ve své porci najde schovanou celou mandli, bude mít do roka svatbu. Švédové také nikdy nezapomenou nechat venku jeden talíř kaše pro domácího skřítka.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...