PERNÍK S JABLKY A OŘECHY

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse smíchejte mouku, cukr, mléko, olej, vejce, kakao, perníkové koření a prášek do perníku. Míchejte, dokud nezískáte hladké těsto. Jablko neloupejte, pouze vykrojte jádřinec a nakrájejte ho na drobné kostičky, ořechy nasekejte nahrubo. Část jablka a ořechů odložte na ozdobu, zbytek jemně vmíchejte do těsta. Formu vymažte máslem, vysypte moukou a vlijte do ní hotové těsto. Povrch uhlaďte stěrkou, poházejte zbylými jablky a ořechy a jemně je vtlačte do těsta. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 30–40 minut.

Poznámka k receptu

Jednodušší recept už neexistuje. Smíchejte všechny suroviny, přidejte trochu jablek (nebo hrušek či švestek), hrst oblíbených ořechů – a dokonale vláčný perník je na světě.

FORMA ASI 20x30

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...