Krabicový perník
Seznam surovin
- mouka pšeničná polohrubá 1,5 hrnku
 - cukr třtinový 1/2 hrnku
 - ovoce sušené 1 hrnek (rozinky, nakrájené datle, brusinky, nakrájené švestky)
 - mléko 1,5 hrnku
 - vejce 1 kus
 - olej 8 lžic
 - pomerančová kůra kandovaná 2 lžíce
 - kypřící prášek do perníku 1 kus
 - kakao 1 lžička (prášek)
 - sůl 1 špetka
 - máslo 1 kus (na vymazání)
 - strouhanka 1 hrst (na vysypání)
 
Postup přípravy
Krabici od mléka opatrně rozřízneme na polovinu, dobře vypláchneme a osušíme. Obě poloviny důkladně vytřeme máslem a vysypeme strouhankou.
Do mísy prosejeme mouku s práškem do perníku a kakaem. Přidáme ovoce a sůl, směs promícháme a zalijeme mlékem rozšlehaným s vejcem, cukrem a olejem. Vypracujeme těsto a rozdělíme je do obou polovin krabice.
Krabice okolo vrchní hrany ovážeme provázkem, aby se při pečení nerozevíraly, položíme je na plech a pečeme v troubě vyhřáté na 150°C 
35 minut.
Poznámka k receptu
Místo krabice od mléka můžete použít i alobalem nebo pergamenem vyložený namočený květináč.
							
						
					




Načítám komentáře...