Sorbet z černého rybízu

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Oba druhy cukru zalijeme asi 2 dl vody a za stálého míchání povaříme, až se cukr zcela rozpustí. Přidáme kuličky černého rybízu a krátce povaříme. Rybízovou směs necháme zchladnout a pak ji lehce rozmixujeme a ještě propasírujeme přes síto. Želatinu namočíme do 4 lžic studené vody a necháme ji nabobtnat. Pak ji rozehřejeme v mikrovlnné troubě zapnuté na nízký stupeň (nebo v misce ponořené do horké vodní lázně) a vmícháme ji spolu s vodkou, medem a citronovou šťávou do propasírované rybízové hmoty. Směs nalijeme do vhodné nádoby, uložíme v mrazničce a za občasného promíchání ji necháme zamrazit.

Když ještě není hmota zcela zmrzlá, rozmixujeme ji, znovu uložíme v mrazničce a necháme nejméně 3 hodiny mrazit.

Před podáváním necháme sorbet lehce povolit, vykrojíme z něj kuličky, upravíme je na dezertní talířky, doplníme kuličkami rybízu a ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Oba druhy cukru i citronovou šťávu přidávejte podle kyselosti rybízu a také podle toho, zda máte raději sladší nebo kyselejší chuť.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...