Sněhuláci ve vánici

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Piškoty a müsli rozsekáme v robotu na jemnou drť. Sušené ovoce nakrájíme nadrobno (kousek papáji si necháme na ozdobení), vložíme ho do robotu na sekání potravin a rozsekáme ho s máslem a lžící vlažného mléka na pastu.

Do mísy nasypeme müsli s piškoty, přidáme pastu ze sušeného ovoce a přilijeme mléčnou čokoládu rozpuštěnou ve vodní lázni. Vařečkou vše promícháme a vypracujeme tuhé těsto (podle potřeby do něj můžeme přidat trochu mléka).

Z kousku těsta utvoříme váleček silný asi jako prst a necháme ho stranou. Ze zbytku těsta utvoříme tři velikosti kuliček (6 kousků od každé velikosti), ponoříme je do rozpuštěné bílé čokolády a necháme odkapat. Pak je obalíme v kokosu a necháme asi 20 minut vychladit. Pak kuličky slepíme zbylou bílou čokoládou po třech k sobě a necháme je opět ztuhnout v chladu.

Sněhulákům vytvoříme rozpuštěnou tmavou čokoládou knoflíčky, špejlí uděláme otvor na nos (mrkvičku) a zapíchneme do něj kousek papáji. Na závěr každému sněhulákovi přilepíme na hlavu bílou čokoládou klobouček ukrojený z odloženého válečku těsta.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...