Nugátové košíčky s jahodami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Smetanu s vanilinovým cukrem a špetkou soli přivedeme k varu. Přidáme máslo, pálenku a na kousky nakrájenou čokoládu a nugát, odstavíme z ohně a stále mícháme, až vznikne hladký krém, který necháme za občasného promíchání zchladnout (chceme-li mít náplň řidší, vmícháme do krému ještě trošku mléka).

Nugátový krém naplníme do čokoládových košíčků, vmáčkneme do něj jahody nakrájené na dílky a vše necháme v chladu ztuhnout.

Poznámka k receptu

Čokoládové košíčky si můžete připravit doma. Ve vodní lázni rozehřejte dostatečné množství tmavé čokolády, nalijte ji do malých košíčků z tvrdého papíru, rozlijte po stěnách, zbylou čokoládu vylijte zpět a nechte ztuhnout v chladu. Celý postup ještě zopakujte, dokud není vrstva čokolády dostatečně silná. Po ztuhnutí košíčky opatrně z papíru vyloupněte.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...