Jogurtovo-jahodové kornoutky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Jahody očistíme, asi čtvrtinu oddělíme a necháme stranou. Zbylé tři čtvrtiny rozmixujeme s třemi čtvrtinami cukru na hladký krém.

Polovinu jahodového krému nalijeme do formiček ve tvaru kornoutků nebo speciálních formiček na nanuky a necháme v mrazničce ztuhnout. Druhou polovinu jahodového krému smícháme s třetinou jogurtu, tuto směs přilijeme do formiček se ztuhlým krémem a opět necháme zmrazit. Do zbylého jogurtu vmícháme zbylé odložené jahody nakrájené na drobné kousky a zbylý cukr, touto směsí doplníme formičky, zapíchneme do nich dřívka a vše necháme ztuhnout v chladničce.

Před podáváním necháme kornoutky lehce povolit při pokojové teplotě a zmrzlinu opatrně vytáhneme z formiček.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...