Jemný krém z hořké čokolády

Seznam surovin

Na krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Nejdříve připravíme korpus. Čokoládu rozlámeme na kousky, přidáme k ní máslo a pozvolna obojí rozpustíme a promícháme na hladký krém. Přidáme podrcené křupínky a mleté oříšky a dobře promícháme. Hmotu rozložíme na dno menších formiček vyložených alobalem (asi 10), povrch dobře uhladíme a necháme v chladu ztuhnout. Mezitím připravíme krém.

Smetanu přivedeme k varu a odstavíme z ohně. Přidáme čokoládu rozlámanou na malé kousky a žloutky a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí a nevznikne hladká hmota. Necháme ji částečně prochladnout a pak vmícháme máslo a likér.

Ztuhlý korpus ve formičkách pokapeme likérem, formičky naplníme připraveným krémem a necháme v chladu ztuhnout. Pak dezert opatrně vyjmeme z formiček, podle chuti ozdobíme (například ovocem) a podáváme.

Poznámka k receptu

Tento dezert si oblíbí hlavně milovníci a znalci kvalitní hořké čokolády. Ostatním doporučujeme použít čokoládu mléčnou nebo si krém trochu přisladit. J

ednoduchý recept na krém se dá velice snadno obměnit. Stačí místo Becherovky použít například Amaretto, Grand Marniére, Griotku nebo třeba silnou kávu.

Čokoládový krém se hodí také k plnění piškotových korpusů nebo lineckých košíčků. Výborný je i samotný, naplněný třeba do skleniček a hezky ozdobený.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...