Jahody se zeleným chřestem
Seznam surovin
- jahody 250 gramů
- chřest 8 kusů (zelený)
- ocet Balsamico 1 lžíce (bílý)
- med 1 lžička
- sůl
Postup přípravy
Polovinu výhonků chřestu nakrájíme pomocí škrabky na brambory na tenké plátky, které na krátkou dobu ponoříme do vařící se osolené vody a pak ihned prudce zchladíme v ledové vodě. Stejným způsobem spaříme a zchladíme i zbylé čtyři výhonky, které necháme v celku.
V míse rozmícháme balzamikový ocet s medem a špetkou soli a tuto zálivku lehce promícháme s připraveným chřestem.
Do každé ze čtyř vysokých sklenic postavíme jeden celý výhonek chřestu a na dno rozdělíme na osminky nakrájené jahody. Poháry doplníme dlouhými plátky chřestu a necháme dobře vychladit.
Načítám komentáře...