Hořkosladká čokoládová pěna

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Ve vhodné, nejlépe kovové misce smícháme na kousky rozlámanou čokoládu s máslem. Misku postavíme nad hrnec s horkou vodou, čokoládu s máslem necháme rozpustit a rozmícháme na hladkou hmotu, kterou necháme mírně vychladnout.

V další misce smícháme žloutky a 2 lžíce moučkového cukru, misku také postavíme nad hrnec s horkou vodou a šleháme, až je směs teplá. Žloutkovou pěnu přelijeme do robotu, přidáme vanilkový cukr a vše vyšleháme do tuhého lesklého krému, který pak přimícháme k rozpuštěné čokoládě.

Opatrně vmícháme ušlehanou smetanu a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a zbylého moučkového cukru. Čokoládovou pěnu rozdělíme lžící nebo nastříkáme pomocí cukrářského sáčku se zdobící trubičkou do čtyř až šesti misek či sklenek a před podáváním ji uložíme na 20 minut do chladničky.

Poznámka k receptu

Ozdobte každou porci pěny čtverečkem opravdu kvalitní hořké čokolády, tedy takové, která má obsah kakaa alespoň 70 %.

Hodnocení: 1,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 1

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...