Čokoládové košíčky s ovocem v karamelu

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Oba druhy cukru rozpustíme v teflonové pánvi za stálého míchání, až vznikne zlatavý karamel. Přidáme máslo a rozehřejeme ho. Vše zalijeme 2 dl vody a prudce svaříme, až směs získá medovou konzistenci. Vmícháme med a směs po prochladnutí uložíme v chladničce.

Čokoládu rozlámeme na kousky a rozehřejeme ji v kovové misce ponořené do horké vodní lázně nebo ve vhodné nádobě v mikrovlnné troubě. Malé formičky (nebo nejlépe silikonový nebo gumový plát s mističkami) vytřeme olejem a necháme vychladit v mrazničce. Pak stěny formiček vytřeme pomocí štětce teplou čokoládou ve vrstvě asi 1 mm (formičky nevytíráme všechny najednou, ale postupně, aby zůstaly stále dobře vychlazené).

Naplněné formičky necháme znovu dobře vychladit, pak čokoládové košíčky opatrně vyloupneme z formiček a naplníme je nakrájeným ovocem.

Připravený karamel promícháme s ušlehanou smetanou a nalijeme ho na ovoce v košíčcích (pozor, aby nebyly v košíčcích malé dírky, jinak karamel proteče). Košíčky podáváme ihned.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...