Ananasové želé s kokosovým krémem

Seznam surovin

Na krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Želatinu na želé i krém namočíme každou zvlášť do studené vody a necháme nabobtnat.

Začneme přípravou krému. V kastrůlku přivedeme k varu smetanu se zrníčky vyškrábanými z podélně rozříznutého vanilkového lusku, přidáme špetku soli a cukr a povaříme asi 2 minuty.

Želatinu na krém vymačkáme, aby v ní nebyla voda, ponoříme ji do horké smetany a mícháme, dokud se nerozpustí. Přimícháme kokosové mléko a necháme zchladnout.

V dalším kastrůlku svaříme nálev z kompotu, přidáme šťávu z půlky limetky a rum a necháme přejít varem. Kastrůlek odstavíme z ohně, do směsi vmícháme vymačkanou nabobtnalou želatinu a necháme ji rozpustit. Kastrůlek pak postavíme do dřezu se studenou vodou a mícháme, dokud želé nezchladne. Přimícháme do něj ananas nakrájený na plátky a želé rozdělíme do skleněných misek nebo šálků.

Želé necháme ztuhnout v chladu, pak přidáme vrstvu zchladlého, ale stále tekutého krému a necháme opět ztuhnout v chladu. Toto vše zopakujeme ještě jednou a nakonec ozdobíme každou porci plátky kokosu a zbylé půlky limetky.

Hodnocení: 1,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 1

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...