Albínky
Seznam surovin
- moučka kokosová 100 gramů (nebo mletý kokos)
- mléko sušené 100 gramů
- cukr moučkový 100 gramů
- rum bílý 50 mililitrů
- vanilka 1/2 lžičky (pravá, z lusku)
- máslo 70 gramů
- moučka kokosová (na obalení)
- čokoláda bílá 100 gramů (na polevu)
- tuk ztužený (100%) 20 gramů (na polevu)
- cukr moučkový (na obalení)
Postup přípravy
Kokos umelte v mlýnku na mák, smíchejte se sušeným mlékem a vanilkou.
Změklé máslo utřete s cukrem, vmíchejte po částech sypkou směs a rum. Zpracujte na tvárnou hmotu (příliš hustou rozřeďte rumem, řídkou zahustěte sušeným mlékem).
Z hmoty uválejte na moučkovým cukrem podsypaném prkénku váleček, nakrájejte ho na stejně velké kousky, uválejte kuličky, obalte je v moučkovém cukru, naskládejte na tácek, zakryjte fólií a nechte v chladnu ztuhnout.
Pak rozehřejte ve vodní lázni ztužený tuk a čokoládu a rozmíchejte dohladka (nebo připravte polevu podle nálevu na sáčku).
Ztuhlé koule přelijte čokoládou a obalte v kokosu (nebo jinak ozdobte).
Poznámka k receptu
Koule stačí obalit jen v kokosu nebo kakau. Bílou čokoládovou polevu lze nahradit tmavou.
Načítám komentáře...