Albínky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kokos umelte v mlýnku na mák, smíchejte se sušeným mlékem a vanilkou.

Změklé máslo utřete s cukrem, vmíchejte po částech sypkou směs a rum. Zpracujte na tvárnou hmotu (příliš hustou rozřeďte rumem, řídkou zahustěte sušeným mlékem).

Z hmoty uválejte na moučkovým cukrem podsypaném prkénku váleček, nakrájejte ho na stejně velké kousky, uválejte kuličky, obalte je v moučkovém cukru, naskládejte na tácek, zakryjte fólií a nechte v chladnu ztuhnout.

Pak rozehřejte ve vodní lázni ztužený tuk a čokoládu a rozmíchejte dohladka (nebo připravte polevu podle nálevu na sáčku).

Ztuhlé koule přelijte čokoládou a obalte v kokosu (nebo jinak ozdobte).

Poznámka k receptu

Koule stačí obalit jen v kokosu nebo kakau. Bílou čokoládovou polevu lze nahradit tmavou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...