Tapioka s hruškovým sorbetem

Seznam surovin

Na sorbet:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Tapiokové perličky namočíme na 6 hodin do dvojnásobného objemu vlažné vody (pro lepší chuť můžeme použít i hruškový džus). Kokosové mléko nalijeme do velkého hrnce a dáme vařit. Přidáme špetku soli a oba druhy cukru. Namočenou tapioku pomocí sítka slijeme, vsypeme do vroucího mléka a za stálého míchání vaříme, až směs zhoustne a tapioka zprůhlední (trvá to asi 10 minut). Podle potřeby přilijeme mléko nebo vodu, výsledná směs by měla být hustá jako klasický pudink. Horkou směs nalijeme do misek a necháme vychladit.

Hrušky oloupeme, zbavíme semínek a rozmixujeme je s cukrem a vodou. Směs nalijeme do vhodné plastové nádoby a necháme zmrazit.

Ze zmrzlé hruškové hmoty tvoříme lžičkou kuličky a podáváme je spolu s tapiokou.

Poznámka k receptu

Tapiokové perličky vypadají jako malé bílé perličky a je to škrob získaný z kořenů manioku. Namočením a následným vařením se z tvrdých perliček stanou měkké a průhledné korálky, které nemají vlastní chuť a skvěle se hodí na přípravu dezertů pudinkového typu Nejspíše je seženete v prodejnách zdravé výživy nebo v obchodech s asijskými potravinami.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...