Ořechové máslo s čokoládou
Seznam surovin
- ořechy lískové 500 gramů
- čokoláda 250 gramů (60%)
- olej 1 lžíce (rostlinný)
- sirup 1 lžíce (agávový)
Postup přípravy
1. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni. Ořechy dejte do výkonného mixéru a na nejnižší rychlost mixujte. Pravidelně stírejte ořechovou hmotu ze stěn nádoby. Ořechy po pár minutách začnou uvolňovat olej a nakonec získáte olejnaté ořechové máslo.
2. Vmíchejte do něj čokoládu, olej (dobrý je kokosový nebo obyčejný řepkový), oslaďte sirupem a promíchejte. Přelijte do sklenice a uchovávejte v lednici.
Poznámka k receptu
- Místo lískových ořechů můžete použít i vlašské, pekany, mandle nebo kešu. Jen dejte pozor, aby ořechy při mixování pustily dostatek oleje, jinak máslo později příliš ztuhne.
- Na 500 ml.
Načítám komentáře...