Lipová pěna se smaženým jitrocelem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Lipové květy (nebo čajové sáčky) svaříme s 6 lžícemi vody a cukrem a necháme je dostatečně vyluhovat. Takto připravený lipový čaj necháme vychladit a pak ho přecedíme.

Smetanu ušleháme dotuha a vmícháme do ní vychlazený lipový čaj. Směs naplníme do cukrářského sáčku, nastříkáme ji do vysokých skleniček a necháme vychladit.

V misce rozšleháme vejce s polohrubou moukou a práškem do pečiva, až vznikne hladké těstíčko. Lístky jitrocele osušíme, namočíme do těstíčka a usmažíme je ve vrstvě rozehřátého oleje dozlatova. Rychle je obalíme ve skořicovém cukru, zapíchneme je jako ozdobu do skleniček s pěnou nebo je rozložíme vedle pěny na talířek a ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Pokud nebudete pěnu podávat ihned, vmíchejte do ní 2 plátky (3 g) želatiny, které jste předem namočili ve studené vodě, poté vymačkali a opatrně rozpustili při polovičním výkonu v mikrovlnné troubě. Poháry s pěnou pak uložte v chladničce.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...