Žíhaný koláč s ovocem

Seznam surovin

Na tmavé těsto:

Na světlé těsto:

Na doplnění:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse smícháme všechny přísady na tmavé těsto, několik lžic těsta si necháme stranou a zbytek nalijeme na vymazaný a vysypaný plech.

V další míse smícháme všechny přísady na světlé těsto, opatrně ho nalijeme na tmavé těsto na plechu a několika tahy vidličkou těsta lehce promícháme. Na povrch pak v tenkých linkách naneseme zbylé tmavé těsto.

Plech vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 40 minut.

Upečený koláč necháme vychladnout a pak na něj rozdělíme na kousky nakrájené hrušky a kuličky rybízu. Šťávu z kompotu smícháme s 2,5 dl vody a v této směsi uvaříme dortové želé podle návodu na sáčku. Nalijeme ho na ovoce na koláči a necháme ztuhnout

Poznámka k receptu

Dávkování: 1 hrnek = 2,5 dl

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...