Višňový koláč s mátou
Seznam surovin
- višně 1 kilogram
 - mouka pšeničná hladká 400 gramů
 - mléko 2,5
 - cukr krupice 220 gramů
 - máslo 200 gramů
 - vejce 3 kusy
 - cukr vanilkový 1 balení
 - kypřící prášek do pečiva 1 balení
 - rum 1 lžíce
 - pudinkový prášek vanilkový 2 lžičky
 - citronová kůra (strouhaná)
 - cukr moučkový 2 lžíce (na oslazení višní)
 - máslo (na vymazání plechu)
 - mouka pšeničná hrubá (na vysypání plechu)
 - máta (na ozdobu)
 
Postup přípravy
Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny a postupně vetřeme vlažné mléko rozmíchané s vejci, vanilkový cukr, rum a nastrouhanou citronovou kůru. Nakonec vmícháme směs prosáté mouky, pudinkového a kypřicího prášku a těsto znovu důkladně propracujeme vařečkou.
Višně omyjeme a promícháme s moučkovým cukrem (záleží na kyselosti višní a vlastní chuti).
Připravené těsto naplníme do vymazané a vysypané formy nebo hlubšího plechu a poklademe ho oslazenými višněmi. Vše vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C a pečeme dozlatova asi 45 minut. Vychladlý koláč ozdobíme lístky čerstvé máty.
Poznámka k receptu
Naneste na vychladlý koláč dotuha ušlehanou smetanu smíchanou s nasekanou mátou nebo ho ozdobte čerstvými kvítky sedmikrásek či fialek.
							
						
					




Načítám komentáře...