Tvarohový borůvkový koláč

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Sušenky rozdrťte a smíchejte s vločkami a rozehřátým máslem. Směsí pokryjte dno dortové formy, kterou jste předtím vyložili pečicím papírem, a mírně stlačte.

Hrudkovitý a měkký tvaroh rozšlehejte dohladka, přišlehejte postupně 2 žloutky a 1 celé vejce, potom přimíchejte škrobovou moučku a citronovou kůru. Ze 2 bílků a soli ušlehejte pevný sníh a přišlehejte k němu 120 g prosetého moučkového cukru. Část sněhu vmíchejte k tvarohové hmotě, přidejte borůvky (150 g) a nakonec druhou část sněhu.

Hmotu nalijte na sušenkovou drť v dortové formě a vložte do předehřáté trouby. Koláč pečte nejdříve při 180°C 30 minut, potom ho přikryjte alobalem, teplotu snižte na 160°C a pečte ještě asi 60 minut (vyzkoušejte špejlí, zda je dobře propečený).

Upečený koláč nechte vychladnout a ozdobte ho zbylými borůvkami a posypte zbytkem moučkového cukru.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...