Rýžový koláč

Seznam surovin

Na těsto:

Na mléčnou rýži:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Vypracujete kynuté těsto, udělejte z něj bochánek a nechejte vykynout v teple 20 až 30 minut.

Rýži propláchněte, povařte ji 3 až 4 minuty ve velkém množství osolené vody. Sceďte a dejte do 1/2 litru vařícího mléka, do nějž jste případně přidali vanilku. Vařte 15 až 20 minut. Mezitím vyložte dortovou formu pečícím papírem.

Vyválejte těsto, dejte ho do formy a nechejte asi ještě 10 minut vykynout.

Dokončete rýži: přidejte cukr, máslo a skořici, nechejte vychladnout. Vmíchejte žloutky a sníh z bílků. Nalijte na těsto, které jste propíchali vidličkou a pečte 15 - 20 minut ve středně teplé troubě. Před podáváním hojně posypejte práškovým cukrem

Poznámka k receptu

Rýžový koláč je specialita z Cách. Jedná se vlastně o "křížence" mezi nákypem a koláčem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...