Půlnoční koláčky

Seznam surovin

Na těsto:

Na polevu:

Kromě toho:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Z prosáté mouky, cukru, změklého másla, žloutků a špetky soli vypracujeme jemné těsto. Zabalíme ho do mikrotenové fólie a necháme alespoň 30 minut odležet v chladu.

Odleželé těsto rozválíme na pomoučeném válu na tenký plát, vykrájíme z něj kolečka a přeneseme je na plech vyložený papírem na pečení. Ve třetině koleček ještě vykrojíme kulaté otvory, vše vložíme do trouby vyhřáté na 180 ° C a pečeme 8 – 10 minut. Upečená kolečka necháme vychladnout na rovné podložce.

V čisté misce utřeme dvakrát prosátý moučkový cukr s bílkem a citronovou štávou, až vznikne hustá bílá poleva (trvá to asi 15 minut). Menší část polevy oddělíme, obarvíme ji červenou potravinářskou barvou, po obvodu poloviny plných koleček namalujeme tenkou linku a necháme ji zaschnout. Pak kolečka vyplníme bílou polevou a když opravdu důkladně zaschne, nakreslíme na ně zbylou červenou polevou číslice jako na hodinách a hodinové ručičky ukazující za 5 minut 12.

Na zbylá plná kolečka přilepíme pomocí rozehřáté bílé čokolády kolečka s vykrojeným otvorem a vnitřek naplníme cukrovým sypáním. Na slepená kolečka pak čokoládou přilepíme kolečka s namalovanými hodinami a necháme důkladně zaschnout.

Poznámka k receptu

Malování hodin vám usnadní hotové barevné polevy prodávané v tubách nebo speciální cukrářské fixy s jedlou barvou, které seženete nejlépe v internetových obchodech s potřebami pro cukráře.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...