Pomerančový koláč z černého piva

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Ve šlehači šleháme vejce a cukr krystal do husté pevné pěny. Ke konci zašleháme kousek měkkého másla. Snížíme obrátky, přidáme černé pivo, kysanou smetanu a obě mouky s práškem do pečiva. Přidáme strouhanou pomerančovou kůru a promícháme.

Kulatou dortovou formu střední velikosti vymažeme máslem a dno i boky vyložíme pečícím papírem. Těsto nalijeme do formy a pečeme při teplotě 180 °C asi 45 minut. Vpichem špejle zjistíme stav pečení. Hotový koláč vyndáme a na mřížce necháme 20 minut chladnout.

Odstraníme boky formy. Svaříme pomerančový džem s pomerančovou šťávou na hustý sirup. Tímto sirupem potřeme povrch koláče a koláč necháme zcela vychladnout.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...