Ořechový koláč s ricottou

Seznam surovin

Poleva:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Nasekejte nadrobno 250g vlašských ořechů a nastrouhejte 200g hořké čokolády. 3 žloutky utřete s 200g cukru moučky a se 150 g změklého másla. 3 bílky vyšlehejte do jemné pěny. Do směsi přidejte 50g kakaa, nastrouhanou čokoládu, 100g polohrubé mouky, 1 kypřicí prášek, nasekané vlašské ořechy a 100ml citronové šťávy. Vše důkladně promíchejte a opatrně vmíchejte našlehaný bílek. Na vymazaný a pomoučený plech rozetřete těsto a pečte asi 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

POLEVA: 250g ricotty dokonale smíchejte se 160g tvarohového dezertu a 100g cukru moučky. Přimíchejte 2 lžičky citronové šťávy a podle návodu připravené 2 plátky želatiny.

Korpus po upečení pomažte červenou marmeládou a pokryjte polevou. Při podávání můžete koláč dozdobit vlašskými ořechy.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...