Mandlový koláč s hruškami I

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Hrušky oloupejte, vykrojte jádřince, nakrájejte na tenké plátky a pokapejte šťávou z půlky citronu. Máslo vyšlehejte s cukrem, po jednom přidejte vejce a zlehka prošlehejte. V druhé misce smíchejte prosátou mouku, mleté mandle, prášek do pečiva a sůl. Suché suroviny přidejte k „mokrým“ a promíchejte. Nakonec přidejte šťávu z druhé půlky citronu.

2. Pečicí formu vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Na dno rovnoměrně rozprostřete těsto, na ně vyskládejte plátky hrušek. Posypte plátky mandlí a 1 lžící cukru.

3. Pečte 30 minut, dokud povrch nezezlátne. Nechte asi 10 minut vychladnout a podávejte.

Poznámka k receptu

  • Krásně vláčný a nadýchaný koláč je ideální na odpolední posezení u čaje. Výborně chutná ještě vlažný, doplnit jej můžete kopečkem crème fraîche nebo vanilkové zmrzliny.
  • Ingredience na formu asi 30 x 20 centimetrů.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...