LAHODNÁ HRUŠKOVÁ BRIOŠKA

Seznam surovin

Těsto:

Náplň:

DROBENKA:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Do mísy dejte mouku, sůl, cukr, droždí a dlouho a důkladně míchejte, aby se suroviny spojily. Do směsi zapracujte vejce, nakonec přidejte máslo a vypracujte vláčné těsto. Nejprve bude hmota nepoddajná a máslo se bude zapracování vzpouzet, ale nakonec se poddá. Těsto nechte v teple kynout asi 1 hodinu a pak ho uložte na 2 hodiny do lednice.

2. Připravte náplň: hrušky oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na kostičky. Na pánvi rozpalte máslo a přidejte cukr, citronovou šťávu a hrušky, promíchejte a asi 5 minut duste. Suroviny na drobenku promíchejte. Těsto vyndejte z lednice, rozválejte na 6mm silnou placku a přeneste ji na plech vyložený pečicím papírem nebo ji rozdělte do menších vymazaných formiček. Těsto potřete žloutkem a rovnoměrně na ně rozdělte borůvky a hrušky. Posypte drobenkou a pečte v troubě předehřáté na 170°C asi 20 minut nebo dokud brioška nezezlátne.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...