Kynuté meruňkové koláče s drobenkou
Seznam surovin
- kynuté těsto
 - marmeláda 200 gramů (meruňková)
 - meruňky 150 gramů (kompotované)
 - meruňkovice 1/2 decilitru
 - cukr 1 lžíce
 - mouka (na vál)
 - tuk (na vymazání plechu)
 
Na drobenku:
- mouka pšeničná polohrubá 75 gramů
 - tuk 50 gramů
 - cukr 50 gramů
 
Postup přípravy
Z meruněk oddělíme několik půlek a ostatní rozmixujeme. V kastrůlku přivedeme k varu marmeládu, primícháme do ní rozmixované meruňky, cukr a meruňkovici a za stálého míchání uvaříme kaši, kterou necháme prochladnout.
Mouku na drobenku nasypeme na vál, rozsekáme do ní máslo, přidáme cukr a vše promneme prsty.
Vykynuté těsto rozdělíme na dvě části a každou rozválíme na pomoučeném válu na kruhový plát. Přeložíme je na vymazaný plech, rozetřeme na ně meruňkovou kaši, poklademe ji odloženými meruňkami a posypeme drobenkou. Koláče vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a když začne těsto na okrajích zlátnout, zmírníme teplotu na 160 °C a koláče dopečeme dozlatova.
Recept na kynuté těsto najdete zde.
							
						
					




Načítám komentáře...