Krkonošský bramborový koláč s jablky

Seznam surovin

Na polevu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Vejce vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Jablka očistíme a nakrájíme na malé kousky, nebo nastrouháme, brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Smícháme se
smetanou, přidáme mouku prosátou s práškem do pečiva a mletý mák.

Úplně na závěr vmícháme rozpuštěné, ne příliš teplé sádlo a zlehka promícháme.

Těsto dáme do vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy, pečeme v předehřáté troubě asi 50 minut při 150 °C. Pak necháme prochladnout, vyklopíme na kovovou mřížku a necháme zcela
zchladnout.

Polevu připravíme z cukru, do kterého přidáme mléko a citronovou šťávu, pořádně promísíme, až vznikne hladká hmota. Polevu rozetřeme na povrch koláče a necháme ztuhnout.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...