Hruškový koláč z listového těsta

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse smícháme ricottu, moučkový cukr, rozinky, citronovou kůru, vanilkový extrakt a vejce.

Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na obdélníkový plát a přeneseme ho do obdélníkové formy vyložené papírem na pečení.

Těsto potřeme připravenou náplní a rozložíme na ni oloupané hrušky zbavené jádřinců a nakrájené na tenké plátky.

Koláč vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 25 minut dozlatova.

Poznámka k receptu

Poprašte koláč před pečením troškou mleté skořice. Bude ještě voňavější.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...