Hruškový koláč s marcipánem

Seznam surovin

Náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Hrušky nechejte na sítku důkladně okapat.

V míse smíchejte mouku a kypřicí prášek. Přidejte oba cukry, sůl, máslo nebo margarín a vejce. Vše ručně zpracujte na drobenku a dvě třetiny jejího množství napěchujte na dno koláčové formy. Pak nastrouhejte marcipán a přidejte k němu zakysanou smetanu. Vyšlehejte dohladka a rozetřete na těsto.

Okapané hrušky nakrájejte na tenké plátky a naskládejte na těsto. Posypejte zbytkem drobenky a vložte do trouby předehřáté na 200 °C. Pečte asi 35 minut. Koláč posypejte moučkovým cukrem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...