Hruškový koláč s kakaem

Seznam surovin

Na těsto:

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse utřeme změklé máslo a moučkový cukr do světlé pěny. Postupně přidáme vejce a elektrickým mixérem krátce promícháme. Mouku smícháme s práškem do pečiva a kakaem, prosejeme do žloutkové směsi a promícháme.

Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy, vložíme ho do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 50 minut.

Hrušky (bez nálevu) vložíme od hrnce, zalijeme je vínem, přidáme skořici a hřebíčky, krátce povaříme a necháme vychladnout.

Upečený, zcela vychladlý koláč vyklopíme z formy a povrch ozdobíme připravenými hruškami.

Želatinu zalijeme studenou vodou a necháme nabobtnat. Asi 2 dl nálevu z hruškového kompotu nalijeme do hrnce, přidáme lehce vymačkanou nabobtnalou želatinu a na mírném plameni zahříváme, až se želatina rozpustí (nevaříme). Směs necháme trochu zchladnout, až začne tuhnout, pak ji nalijeme na hrušky a necháme zcela ztuhnout.

Nakonec koláč posypeme kakaem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...