Hroznový koláč

Seznam surovin

Na potření:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse utřeme žloutky s cukrem, tvarohem a mlékem do pěny. Pak postupně vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec po částech tuhý sníh ušlehaný z bílků. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané koláčové formy a povrch uhladíme. Koláč vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 20 minut dozlatova.

Upečený koláč vyklopíme z formy a necháme vychladnout. Mezitím rozmícháme tvaroh s cukrem a tuto hmotu rozetřeme po celém povrchu vychladlého koláče.

Želatinovou polevu připravíme podle návodu na obalu a osladíme ji. Do tvarohové hmoty na koláči vmáčkneme v kruzích kuličky hroznového vína, vše zalijeme připravenou želatinou a necháme ztuhnout.

Poznámka k receptu

Místo ochuceného tvarohu můžete upečený koláč potřít libovolnou marmeládou, kterou máte rádi.

Po nakrájení ozdobte každou porci koláče ušlehanou smetanou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...