Čokoládové koláčky s mandlemi

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Vmisce smícháme nasekanou čokoládu, mandle, cukr a kakao na drobenku. Přidáme změklé máslo, žloutky rozšlehané se lžící vody a rum a mícháme, až vytvoříme kompaktní pastu.

Zkaždého plátu těsta vykrojíme 4 kolečka (celkem tedy 8). Do středu 4 koleček rozdělíme připravenou pastu a necháme asi 1 cm široký volný okraj. Ten potřeme rozšlehaným žloutkem, kolečka přiklopíme zbylými kolečky a okraje ksobě dobře přitiskneme.

Koláčky přeneseme na plech vyložený papírem na pečení a potřeme je na vrchu zbylým žloutkem. Vložíme je na 10 minut do chladničky, pak je vyjmeme, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 20 - 25 minut dozlatova.

Recept na domácí listové těsto najdete zde.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...