Chodské koláče

Seznam surovin

Tvarohová náplň:

Maková náplň:

Povidlová náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Ze všech přísad vypracujte jemné, středně tuhé těsto. Přikryjte ho čistou utěrkou a nechte asi hodinu kynout; těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem. Pak ho znovu propracujte, aby se dovnitř dostalo co nejvíc vzduchu, a nechte vykynout ještě jednou.

2. Rozdělte na 10 - 12 dílků (1 koláč váží asi 200 g), válečkem nebo rukou vytvořte koláče, vytlačte okraje a potřete je vajíčkem.

3. Zatímco těsto kyne, připravte si náplně. Na tvarohovou přidejte do tvarohu cukr, šlehačku, rum, citron, máslo a solamyl a všechno dobře promíchejte. Nakonec opatrně zapracujte sníh z bílků. Na makovou náplň mák jemně umelte, promíchejte s cukrem a spařte vroucí vodou. Vmíchejte vajíčko a přes sítko propasírujte perníčky k zahuštění. Podle potřeby dochuťte. Povidla dochuťte rumem, a pokud chcete, také citronovou šťávou.

4. Koláče pokryjte zvolenými náplněmi a ozdobte mandlemi. Pečte je asi 25 až 30 minut v troubě předehřáté na 180ºC, až okraje koláčů krásně zezlátnou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...