Bezlepkový ovocný koláč
Seznam surovin
Na těsto:
- mouka bezlepková 100 gramů
 - strouhanka 100 gramů (bezlepková)
 - cukr krupice 100 gramů
 - mléko 1 decilitr
 - olej 1/2 decilitru
 - vejce 1 kus
 - kypřící prášek do pečiva 2 lžičky (bez lepku)
 - ovoce 200 gramů (podle vlastní chuti)
 - tuk (na vymazání formy)
 - mouka bezlepková (na vysypání formy)
 
Na drobenku:
- máslo 50 gramů
 - cukr krupice 50 gramů
 - mouka bezlepková 50 gramů
 
Postup přípravy
Všechny přísady na těsto kromě ovoce smícháme, až vznikne těsto podobné kaši.
Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané koláčové formy o průměru 26 cm a poklademe ho ovocem.
Přísady na drobenku smícháme a promneme prsty. Drobenku nasypeme na koláč, vložíme ho do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 40 minut.
							
						
					




Načítám komentáře...